Hårsåler ble laget av kutagl, som ble klippet av nederst på kurompene, vi fikk også kjøpt tagl fra slakteriet og rundt omkring på gårdene. Vi la det i en stamp med vann, slik at det ble lettere å vaske rent. Etter vaskinga tørka vi det. Karda det da til ruller, som vi spant på en hjemmelaget rokk. Det ble tvinnet til en tråd, ca. 5 cm tykk. Så ble det kokt i vann i 5-10 minutter og når det nå ble tørt var det krøllet. Så plukka vi det ut og karda det til såler i dame- og herrestørrelser. Tok da ullgarn og strikka/sydde, først etter midten, så bretta vi inn på sidene og til slutt en gang rundt hele sålen. Sålen ble brukt både i sko og støvler. Krøllhår holder formen godt og trekker ikke til seg fuktighet.
De ble buntet sammen til 12 par i bunten, som vi leverte på Selbu Øvre Handelsforening og Selbu Husflidssentral. Vi fikk kr. 2,39 pr. par. Ingen stor betaling for det var mange vendinger før en hadde et ferdig produkt og arbeidet var veldig støvete.
Hårsålene ble produsert i periode 1943-1950.
Brynhild Lille-Evjen (1917-2010)
Fra 1939 skapte hun sammen med mannen John nybrottet Myråsen. Det krevde mye mot og krefter å rydde og dyrke egen jord. I 1942 greide de å bygge fjøs for 3 kyr, gris, småfe og høner. John og Brynhild fikk 3 døtre sammen og alle ble gift med tydalinger. Snøvinteren 1976 følte de seg utslitt og avviklet gårdsdriften og flyttet til Tydal, men John døde tidlig. Brynhild trives godt med 14 barnebarn, 11 oldebarn og fortsatt sysler hun med håndarbeid.

John Lien Storås (1918-1990)
Johan var en allsidig arbeidskar, men drev for det meste som murer i sitt arbeidsaktive liv. Som ung drev han også som skomaker ei tid. Han menter at sko må lages, slik at de er lett å reparere. Han var med Brynhild å lage hårsoler. Det var svogeren til Brynhild, Olaus Lille-Evjen, som drev stort med hårsåler. Han laga maskina som står i gangrommet på Bygdemuseet. Den bearbeidet tagl, det stiveste på kurompa.
